Först i kö!

BokomslagÄntligen, äntligen, äntligen kommer tredje delen av Suzanne Collins serie om Katniss ut, i augusti närmare bestämt. De första delarna, Hunger games och Catching fire, är så spännande att man regredierar tillbaka till bokslukaråldern igen och läser dem utan uppehåll. Den tredje delen i serien heter Mockingjay, och är kanske tyvärr den sista. Det bästa är att jag lyckades knipa förstaplatsen i kön på biblioteket till boken, så jag behöver inte vänta, utan kan läsa den direkt när den kommer ut! Hurra!

För er som inte läst Hunger games utspelar sig denna berättelse i en dyster framtid, där vi får följa den modiga Katniss i landet Panem. Panem är indelat i olika distrikt som alla lyder under den grymma huvudstadens förtryck. Varje år skickas deltagare från varje distrikt till huvudstaden för att tävla i ”Hungerspelen”, vilket är ungefär som i filmen Battle Royal, en kamp till döden. Det är bara det att deltagarna i spelen är barn och ungdomar, som tvingas att tävla. Det är helt enkelt ingen glädjande tillställning.

Det talas om att Hunger games ska bli film, vilket jag tycker är kul. Det gör kanske att fler får upp ögonen för den här fantastiska ungdomsserien. Man måste säga att science fiction-genren inte är bortskämd med nya bokfavoriter, men på de senaste åren har både Hunger games, Metro 2033 och inte minst Stephanie Meyers The Host skakat liv i genren. Ska bli väldigt spännande att följa utvecklingen.

Som sagt talas det ännu bara om en film, med det hindrar inte fans runt om i världen att göra egna trailers och fantisera om vilka som borde spela Katniss, Peeta och de andra. Kolla in den här trailern, gjort av ett fan, från Youtube:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s