Vuxenpoäng via sylt

Röda vinbär

Jag och Johannes kom symboliskt en bra bit på vägen mot pensionsåldern  förra veckan då vi gjorde vår egen sylt för allra första gången. Bakgrunden är att vi har en massa röda vinbärsbuskar ute på gården, som har varit överfulla med frukt. Tydligen är det ett riktigt vinbärsår i år enligt DN.se, vilket jag väl får säga stämmer. Då vi sett på Det goda livet på SVTplay var vi sugna på att ta till vara på det överflöd som ingen till synes brydde sig om (Nu är det massa folk som plockar dock), men vad gör man egentligen av röda vinbär? Ännu en gång drar jag in DN.se i det här då vi hittade ett intressant recept på röda vinbärssylt med ingefära och kanel där. Vi plockade, kokade och skummade, och när provsmakningen kom var vi överens om att äventyret var lyckat. Kan tipsa om att sylten var syrlig och fin till en god brie! Om den passar på pannkakan återstår att se.

Försöker hitta CC-licensen som länkar till bilden man använder på flickr, men har ingen framgång. Får göra så här så länge: Bildkälla

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s