Till dig som är ny i Umeå

Nu är det höst och Umeå fylls med nya studenter. Bossig som jag är vill jag dela med mig av mina tips, förmaningar och rekommendationer:

Busstips: Här i Ume behöver du inte säga till bussföraren i lokaltrafiken att du vill åka till Ålidhems centrum, eller vasaplan. Det kostar lika mycket var du än åker i lokaltrafiken. Dessutom, skaffa busskort! Det är billigare och går snabbare. Busskorten kan köpas och laddas direkt på bussen (dock går det bara att betala med kort) och för en ungdomsbiljett reser du för 13 kr med busskortet i stället för 17 kr. Framför allt sparar det tid om du har busskort, jag hatar att stå i busskön!

Gång- och cykeltips: Gå på vänster sida av gång- och cykelvägen, cykla på höger. Gå framför allt inte mitt i vägen för fan! De flesta anpassar sig ganska snabbt, men man ser alltid vilka som är nya i stan när man tar sig till universitetet på morgonen om hösten. Det går alltid ett lämmeltåg till universitetet varje morgon från studentområdena – gå på vänster sida så hamnar du i lämmeltåget.

Affärstips: Välj Konsum i stället för ica när du ska handla på Ålidhems centrum, bara för att de är bättre och trevligare.

Skaffa en cykel: Köp en cykel på blocket, eller hitta en på anslagstavlorna på Ålidhems C eller Ica Maxis annonstavla. Returbutiken (vid Ica Maxi) säljer också cyklar – gå dit och cykla hem! En upphittade cykel du lämnar till polisen som ingen hämtar ut blir också din efter tre månader – lagligt och gratis!

Tidningstips: Hämta en gratis VK eller VF vid Café Tornet i Samhällsvetarhuset och häng med i vad som händer i stan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s