Ät rätt på restaurang

”När man ändå betalar ska man betala för något bra!”  har varit mitt motto för uteätande, och mat kan vara bra på många sätt. Här i Umeå finns Club Socialize, en restaurang/club/bar som satsar på närproducerade och ekologiska råvaror. Själva skriver de på hemsidan:

God service går hand i hand med ekologiskt/regionalt tänkande. Vi är en restaurang som strävar efter ett nära samarbete med lokala, ekologiska producenter för att skapa en spännande, medveten och regelbundet skiftande meny.

Dessutom får de mycket beröm från Nöjesmagasinet City, som var där och åt. Kolla recensionen här!

Sitter just nu och dreglar över menyn… Vad ska man välja? Om jag kan fantisera utan att tänka på plånboken skulle det bli såhär:

Förrätt: Rökt björn från Lomsjökullen med lagrad ”getparmesan” från Trehörningssjö, toppad med torkade blåbär och skott

Huvudrätt: Gratäng på jordärtsskocka och mandelpotatis med smördegsinbakad fårost från Gideå get och glacerade morötter med Grillad röding från Sjöboden, Umeå

Efterrätt (för att den lät så rolig): Umeälven i blåbärscouli kantad av stenar i maräng, blåbärsglass och blandade höstbär

Vill man inte käka en hel middag utan kanske snarare ta ett glas vin och umgås finns det också spännande saker på loungemenyn, som en norrländsk ostbricka (Kärlek till ost), köttbricka (kärlek till kött) eller potatispalt (vilket inte jag skulle välja).

Kolla in hela menyn där!

Pust, flås, flås. Känns lite jobbigt att snart värma matlådan nu…

Jo, nästa gång det äts ute blir det nog där. Någon som testat?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s