Buy nothing day


Foto: Brave new films

Nu är det snart dags! 27 november, nu på lördag, anordnas ”en köpfri dag” 2010. Eller som man säger på norrländska: Köp intnå dan. Så håll i plånböckerna.

Gör det någon skillnad? Njää.. Kanske inte, men kanske kan det fungera precis som Earth hour, som en tankeställare och påminnelse. Det är viktigt att vi köper mindre, ja i alla fall produkter, för människor, naturen och framtiden. Unna dig livskvalité i stället för stoppning.

Och om man nu ska handla… t.ex kanske du är på spaning efter julklappar. Kolla in vad som finns second hand. DN publicerade en artikel om att varannan svensk inte har något emot att få begagnade julklappar. Det är blocket som gjort undersökningen, och visst går det att köpa second hand både på internet och i riktiga affärer. Själv gillar jag att rota i lådor och hitta något fantastiskt där nere som alla andra har missat… Tidigare har jag berättat att många av de som kommer till min blogg är sådana som söker på ”returbutiken” och liknande. För er har jag skapat en lista över second hand-butiker i Umeå, som ni hittar där uppe i menyfältet. Behöver dock hjälp för att komplettera listan, så tipsa om permanenta affärer jag glömt bort. Vill så småningom ta med butiker utanför stan, loppislador och annat, men det känns inte som att det är säsong än så länge så det kan vänta.

Kom ihåg nu att inte handla på lördag!

Annonser

En reaktion till “Buy nothing day

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s