Vill du ha odlingslotter på Ålidhem?

Nu på tisdag den 22 februari är det möte med information och diskussion om parker och grönområden på Ålidhem. Exempel på ämnen som kommer avhandlas är:

Vad händer i år? Vad blev det av äppelträdgården? Får man odla potatis i rabatten? Finns det planer på odlinglotter på Hållbara Ålidhem?

Tyvärr är detta en kväll då jag själv jobbar, men jag hoppas att många andra går dit och propagerar för att vi ska få platser där vi kan odla här i närområdet. En grupp från Transition Sweden ”kravallodlade” förra året nere vid älven. Går inte Bostaden med på odlingslotter kanske det blir något liknande här… Jag önskar mig i alla fall fler fruktträd, bärbuskar och en jordplätt där man kanske kan odla rädisor, citronmeliss och sockerärtor. vi har många tomma gårdar och dammiga grönområden som skulle kunna utnyttjas bättre. Min dröm är att få göra om ett av de oanvända taken på parkeringshusen bakom pedagoggränd till en trädgård. Från asfaltsöken till grönska!

Kl 18.20, 22 februari en trappa upp i Klossen.

Foto: ItzaFineDay

Annonser

En reaktion till “Vill du ha odlingslotter på Ålidhem?

  1. vi bodde på kandidatvägen på ålidhem förut. där fick vi odla på gården. det fanns en stor gemensam uteplats eler vad man nu ska kalla det. där fanns det ett stort trädgårdsland som alla som ville fick en del i. så det gäller väl bara att fråga, och att man har en kvartersvärd som tycker det är roligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s