Varför gå ut?

Jag kan inte låta bli, jag älskar Google. Jag vet att jag egentligen ska vara misstänksam till gränsen på paranoid (det är en väldigt fin gräns mellan att konspirationsteoretiker och hälsosamt skeptisk). Men jag kan känna att Google förstår mig, och samarbetar med mig, där på gränsen mellan kommersiell verksamhet och användarvänlighet. Använder du någon annan generell sökmotor än Google? I så fall, vilken?

Jag använder Google; docs, groups, books, scholar, bildsök och självklart den enkla sökrutan. Allt i Google Chrome. Nu senast har jag upptäckt Google art project. Ett samarbete mellan Google och konstmuseer världen över. Dels kan man ”gå runt” i museet på digitala vandringar, dels kan man se utvalda verk lite bättre. Självklart finns det ofta mycket bra bilder på museernas hemsidor också, men i Google art project är det lätt att byta mellan olika museeum, och informationen är användarvänligt upplagd. Man kan skapa sin egen ”konstsamling” dit man kan bjuda in sina vänner och ha sina egna visningar… Just nu med fler än 400 konstnärer och mer än 1000 konstverk, som du kan studera i detalj hemma på din dator. Hurra hurra hurra!

Just nu är min favorit i Google art project Smithsonians Freer gallery of art med asiatisk och amerikansk konst. Många bilder, bra info och mycket av sånt jag tidigare inte sett. Nedan en japansk skärm från 1600-talet, som inte finns utställd men alltså går att se digitalt:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s