Våffelsöndag

Vi ska flytta och har så smått börjat rensa i skåpen. I skafferiet har vi haft ett paket våffelmix i några år, kvarglömt efter ett våffelparty dit någon annan tog med ett våffeljärn eftersom vi inte har något. Jag tycker egentligen inte att man ska behöva köpa en mix för att göra våfflor, men har samtidigt väldigt svårt för att slänga mat. det känns inte rätt helt enkelt. Så i söndags steket vi våfflor i stekpannan medan vårsolen värmde genom fönstret. Till våfflorna hade vi vår egna aroniasylt, som jag måste säga är en succé.

Aroniabären vi plockat några kvarter från där vi bor är fantastiska till sylt. Hittills har vi provat två varianter, en med aronia och paradisäpple och en med aronia, päron och kardemumma. Alla vi bjudit tror att det är blåbär, och kanske beror det mest på färgen men smaken är också väldigt lik, särskilt sylten med paradisäpple. Till våfflorna blev det också turkisk yoghurt som substitut för grädde eller glass.

Självklart var det flera som var intresserade. När vi skaffade hund bestämde vi att det inte skulle bli en tigghund, men vad hände?

Härlig solig söndag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s