Det slutna ögat kommer nästan hela vägen

Jag gillar Belinda Bauer. Hon skriver väldigt sofistikerade intriger, allt är smart. Hennes senaste bok på svenska, det slutna ögat, är en njutning att läsa nästan hela vägen. Det är först i upplösningen som det börjar skava för mig.

När jag skulle förklara handlingen i Det slutna ögat för min man tog det ett tag. Jag gör ännu ett  försök. Annas liv gick i kras när hennes lilla son Daniel råkade gå ut på gatan och försvinna i London. Nu är han saknad och Annas psyke har tagit stryk. Hon kan inte gå till jobbet, har självmordstankar, har blivit hygienfreak och förebrår sin man som lämnat dörren öppen när han gick vilket möjliggjorde sonens försvinnande. Hon går till ett möte för att träffa ett medium, som påstår sig kunna ta emot meddelanden från de döda. Inget meddelande från Daniel kommer, kanske är det en tröst. På mötet träffar Anna Sandra, som tappat bort sin hund. Mediumet hjälper Sandra leta efter hunden, kanske kan han hjälpa Anna leta efter Daniel. Den borttappade hunden råkar vara ägd av polischefens fru, och på så sätt kommer Anna i kontakt med polisen Marvel, som letar både efter hunden och ett annat försvunnet barn. Ja, ni hör ju, handlingen tar vida kurvor men det är som sagt en njutning att få åka med.

SPOILERVARNING FRAMÖVER:

Men slutet då – jag kan inte riktigt acceptera det, Hmong-sed eller inte, hur kan man tro att man får göra så? Vad säger ni andra som läst? Är man dum, ond vad är man? Detta kan inte förklaras med kulturkrockar. Gillar dock det oförklarliga och övernaturliga, som att flickan finns på fotot.

Läs mer och köp den på t.ex. Adlibris, Bokus, Förlaget

Annonser
  • Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s