Fröbutiker online

Här samlar jag nätbutiker för fröer från hela världen. Tänk på att det ibland finns restriktioner när det gäller import av fröer, t.ex. utanför EU. Se mer info hos Jordbruksverket. OBS! Jag har själv inte handlat från alla nedanstående butiker så jag kan inte garantera kvalitet eller service. Själv surfar jag runt på sidorna nedan för att hitta nya sorter, läsa sortbeskrivningar och samla information. Jag fönstershoppar mer än handlar på riktigt. Vissa av butikerna kanske inte ens levererar till Sverige. Lämna gärna en kommentar om du har fler tips på fröbutiker!

Sverige:

http://www.runabergsfroer.se/ Svensk nätbutik som säljer fröer till grönsaker, kryddor och blommor anpassade för nordiskt klimat. De flesta sorter är frökonstanta (öppet pollinerade) och mycket är ekologiskt.

http://www.lindbloms.se/ Svensk fröfirma som säljer fröer till prydnadsväxter, kryddor och grönsaker, varav många ekologiska sorter. De säljer även odlingstillbehör som annars kan vara svårt att få tag på.

http://www.ortagarden.com/ – Säljer som namnet antyder fröer till en mängd örter, men också till blommor, grönsaker och framför allt till olika sorters chili! Örtagården säljer också chiliplantor.

https://www.sneckenstrom.se/fron/ Svensk firma med spännande utbud av fröer och tillbehör. Man hittar alltid något spännande i tomatsortimentet, och de har ofta sorter som annars kan vara svåra att få tag på i Sverige.

https://www.impecta.se/ – Svensk fröfirma som säljer sorter särskilt anpassade för nordiskt klimat. Passa på att köpa fröer när de har extrapriser och erbjudanden eftersom deras fröer är jämförelsevis dyra.

http://esters.mamutweb.com/ Esters fröer är en svensk webbutik med ryska(?) fröer.

http://www.odla.nu/shop/ – Billigt billigt! Även plantor och odlingstillbehör.

Norden:

http://www.fataliiseeds.net/ – Finsk webbutik med ett bra och spännande utbud av chili- och tomatfröer.

http://netbutik.fuglebjerggaard.dk/ – Danska Camilla Plums nätbutik där man kan köpa fröer, plantor och mycket annat. Påstår sig ha nordens största utbud av ekologiska fröer.

http://www.gourmetgarage.se/ Många spännande sorter, specialiserade på italienska fröer för grönsaker till det italienska köket. Stora fröpåsar som räcker länge!

http://www.barney.dk/produkt-kategori/froe – Dansk fröbutik med stort sortiment av fröer. Många sorters tomater (i skrivande stund 182!), chili, aubergine, kål etc. men även till blommor, buskar, träd. Väl värt en titt för här hittar du många sorter som inte finns att hitta i Sverige.

http://albinusfroe.dk/shop/frontpage.html – Dansk fröbutik med stort utbud av allt.

EU:

http://www.vertiloom.com/en/  – Belgisk webbshop med låga priser som har ett mycket spännande utbud av främst tomatfröer men också chilifröer.

www.bingenheimersaatgut.de/ – Tysk fröfirma som säljer ekologiska fröer. Har katalog på engelska.

https://www.seemnemaailm.ee/?lang=sw estnisk nätbutik med mycket ryska föer. BILLIG!

http://rarebulbs.lv/index.php/en/Lettisk webbutik för olika typer av lökar och knölar. Stort sortiment, men många ovanliga sorter.

http://www.bobby-seeds.com/index.php Tysk fröfirma med stort urval. Har många sorters pumpor och vintersquash och flera sorters bladmögelresistenta tomater.

https://www.samenhaus.de/ Tysk sida med stort utbud av fröer från många fröföretag

http://www.fermedesaintemarthe.com/CT-3146-graines-potageres.aspx – Fransk webbutik där man kan hitta fröer till grönsaker, blommor, kryddor etc.

https://gradina-mirela.ro/ – Rumänsk sida med många tomatsorter

http://www.realseeds.co.uk/index.html – Engelsk webbshop med måna sorter och bra information och sortbeskrivningar. Tyvärr levererar de inte till Sverige, men många av deras sorter finns att köpa på brittiska e-bay!

http://www.chilternseeds.co.uk/

http://www.mammothonion.co.uk/

http://www.simpsonsseeds.co.uk/

http://www.seaspringseeds.co.uk/

Ukraina:

https://nikitovkaseeds.myshopify.com/

Ryssland:

http://www.freshtomat.ru/ – Rysk webbutik som säljer tomatfröer. Många spännande sorter!

USA:

http://www.reimerseeds.com/  – Från USA. Har fröer till över 5000 sorters blommor, örter och grönsaksfröer. Här finns också en sökfunktion där man kan söka sorter efter ursprungsland.

http://jandlgardens.com/xencart/ – mycket intressant från USA

https://bestcoolseeds.com/  Amerikansk nätbutik specialiserad på sorter för ett kallt klimat. Så väl värt en titt för oss i Sverige!

http://www.rareseeds.com/

http://www.amishlandseeds.com/index.htm

https://www.saltspringseeds.com/

https://uvlocalvores.wordpress.com/

https://www.wildgardenseed.com/ – Från USA. Har många sorters fröer till sallad och bladgrönt!

Perenna grönsaker:

https://mortaltree.blog/seed-sources/  – länksamling till mest amerikanska men även andra webbsidor som säljer perenna grönsaker

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s